Pas advies

Belangrijk om weten is dat je BH-maat tijdens je leven meerdere keren wijzigt. Het is daarom ook belangrijk om je maat regelmatig opnieuw te meten. Bovendien dien je je BH steeds op het grootste haakje te sluiten. Veel dames sluiten hun BH op het kleinste of middelste haakje. Nochtans wordt de maat bepaald op het grootste haakje. Je kan je borsten in je BH inscheppen of inschudden.

Inschudden: Dit doe je door voorover te buigen en de beugel los van je borstbeen te trekken. Let wel het is de bedoeling dat je de breedte van je borst in de BH krijgt. Je mag de cup onderaan niet leeg maken. (anders blijft de borst in de stof hangen. Als het goed is zit de beugel rond de borst en kan je een mooie cirkel maken zonder dat de BH borstweefsel raakt. Onder de arm dient de beugel dus te rusten op je huid.
Inscheppen: Dames met vaste/ronde borsten kunnen beter inscheppen dan schudden. Deze borst valt immers niet zomaar mooi op de beugel bij het schudden. Bij inscheppen, trek je het borstweefsel van onder je arm naar voor in de cup.

 

Zo zit je BH perfect

  • Het front (stukje tussen beide cups) ligt plat op je borstbeen
  • De onderband zit recht om je lichaam. Dat betekend dat de BH voor-en achteraan even hoog zit. Hij dient strak te zitten maar niet in te snijden. 
  • De BH bandjes snijden niet in je schouders. Zij bieden immers veel minder steun dan de omtrekband. De bandjes zorgen meer voor de vorm en comfort van de BH. Als standaard kan je op je schouderblad 2 vingers onder het bandje schuiven om de bandjes af te stellen. Het mag niet knellen. 
  • De cups dienen mooi vol te zitten. Je borst mag er niet over puilen. 
  • Onder je armen zit de beugel niet op borstweefsel, maar raakt hij je huid.

 

Hoe bepaal je nu die juiste maat?

Klik hier en ga naar onze pagina met de verschillende maattabellen.